NATAŠA PERKOVIĆ, 2009.

info@natasaperkovic.comn.perkovic@alu.unsa.ba

Nataša Perković je produkt dizajnerica iz Sarajeva. Svojim radom nastoji spojiti ljepotu i zanatstvo sa inovativnom i održivom proizvodnjom kako bi korisnici uživali u njenim proizvodima dugi niz godina.

Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku za produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje danas i radi. Prva profesionalna iskustva stekla je u The Partners u Londonu i u Cittadellarte – Fondazione Pistoletto u Italiji. U saradnji sa Royal College of Art Helen Hamlyn Centre for Design razvija je niz projekata iz oblasti inkluzivnog dizajna. Sarađuje s proizvođačima namještaja iz BiH i regije.

Izlagala je na brojnim značajnim izložbama, sajmovima, galerijama i muzejima. Među osvojenim nagradama ističu se D&AD Best New Blood 2007 za studentski projekat pod menstorstvom akademika profesora emeritusa Zlatka Ugljena, zatim Grand Prix Collegium Artisticum 2017 koji je dodijeljen kolekciji trpezarijskog namještaja Elle koju proizvodi MS&WOOD, Zlatni Ključ za najbolji proizvod Sajma nameštaja u Beogradu 2017. godine dodijeljen stolici Elle, te dvije nagrade Iconic : Interior Innovation Award na Imm Cologne 2017 – jednu za stolicu, a drugu za sto Elle.

Na slikama:

Kolekcija trpezarijskog namještaja Elle