IZLOŽBA ISMETA BERBIĆA U GALERIJI ULUPUBIH U SKLOPU PROJEKTA „UMJETNOST IZ IZLOGA“

U sklopu projekta „Umjetnost iz izloga“ u ponedjeljak 31.10.2022. godine sa početkom u 18 časova u Galeriji ULUPUBiH-a biti će upriličeno otvaranje izložbe umjetnika Ismeta Berbića. Izložba će biti otvorena do 06.11.2022. i moći će se pogledati svakim radnim danom i subotom od 10 do 18 sati.

„Likovni svijet Ismeta Berbića zasniva se na istraživanju forme, njenom rastakanju i ponovnom konstituiranju. Ovi crteži pojedinačno i zajedno predstavljaju jedan dinamičan proces, u kome se umjetnik uvijek iskušava kao na početku svijeta, na bezobličju bjeline, kao praiskonske svemirske pustinje, on ostavlja jasne tragove, koji pokušavaju ovjeriti postojanje bića što nastoji dokučiti smisao.

Pišući, komponirajuću i slikajući mi ostavljamo otiske. Tragove jedne od mirijada ljudskih jedinki u vječitoj i veličanstvenoj drami postojanja.“ Mile Stojić

Ismet Berbić rođen je 1949. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu odsjek za grafički dizajn. Kao grafički dizajner učestvovao je u brojnim projektima iz ove oblasti, te je više puta nagrađivan za svoj rad. U prijeratnom periodu obnašao je funkciju direktora SARS-a (Svjetlost Sarajevo design studija). Posljednjih 10 godina se bavi slikarstvom. Živi i radi u Sarajevu.

Autor teksta: Asja Kavgić

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s