POZIV za prijem novih članova/članica

Poziv1

U članstvo ULUPUBIH-a se primaju novi članovi i članice koji profesionalno djeluju u oblasti dizajna i primijenjenih umjetnosti.
Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:
• popunjen prijavni list koji se dobije e-mailom – ulupubih@gmail.com
• profesionalnu biografiju (CV),
• minimum pet ili više radova: printani, štampani ili digitalni (do 10MB u nekom od najčešće korištenih standardnih formata za gledanje slika: pdf, pps, jpg, png, gif itd ili videa, koji se lako prenose internetom. Ukoliko se radi o fotografijama, treba dostaviti 5 serija ili kolekcija.
• kopiju uplatnice iznosa od 30 KM na ime konkursnih troškova. Uplate na račun ULUPUBIH, Terezije bb, Sarajevo, Intesa Sanpaolo Banka BiH 1549995000416498, sa napomenom „troškovi prijema“ ili u kancelariji ULUPUBIH-a.
Na ovom konkursu mogu učestvovati svi bosanskohercegovački stvaraoci u oblastima primijenjene umjetnosti i dizajna.
Dokumentacija i radovi se predaju na e-mail ULUPUBiH-a: ulupubih@gmail.com
ili u kancelariji Udruženja na adresi:

Terezije bb, Collegium Artisticum, Skenderija, 71000 Sarajevo, radnim danom od 12 do 16 sati, zaključno do 9. marta 2018. godine u 24.00 sata.

 

ULUPUBiH je profesionalna asocijacija primijenjenih umjetnika i dizajnera Bosne i Hercegovine. Trenutno broji 255 članica i članova. ULUPUBIH djeluje u sastavu međunarodne asocijacije ico-D (International Council of Design/ Međunarodni savjet dizajna). Naši članovi rade širom svijeta i osvajaju neke od najprestižnijih nagrada u oblasti vizuelnih komunikacija.

Ciljevi ULUPUBIH-a su zastupanje i razvoj slobode umjetničkog stvaralaštva u sigurnom, demokratskom, modernom društvu, u kome umjetnici ravnopravno utiču na kreiranje socijalnih i kulturnih trendova i politika, a unapređenje, stimulacija i razvoj primijenjenih likovnih umjetnosti i dizajna u BiH je glavni zadatak Udruženja.

Više informacija na e-mail ulupubih@gmail.com ili na telefon 033 200 723 i 062 486 038.
Kandidati će, prema oblasti rada, biti primljeni u neku od postojećih sekcija ULUPUBIH-a: Grafički dizajn, Enterijer, Fotografija, Produkt dizajn, Modni dizajn, Scenografija i kostimografija, Multimedija, Restauracija i konzervacija i Teorijska sekcija.

Prijave razmatra Umjetnički savjet ULUPUBIH.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s